MESTA – TUKEA, TEKEMISTÄ JA TAHTOA

HUOM! Koronaepidemian ehkäisemiseksi ja pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän suosituksesta johtuen kasvokkainen toimintamme on suljettuna 31.1 saakka. Korvaavana toimintana

- Mahdollisuus puhelinkeskusteluihin ma-pe

- Tiistaisin klo 13-15 eväsleipäpussien jako Mestan ovelta

- Osallistavaa toimintaa (videoita, haasteita jne) Mestan asiakkaiden facebook-ryhmässä. 

Jos haluat mukaan, otathan meihin yhteyttä :)  

Haluatko kuulua mukavaan porukkaan? Kaipaatko tekemistä arkeesi?

Tykkäätkö syödä lämpimiä voileipiä? Siinä tapauksessa Tervetuloa Mestaan! 

Mesta on matalan kynnyksen kohtaamispaikka, jonka ovet ovat avoinna päihteitä käyttäville ja päihdemaailmassa eläville ihmisille. Päihtymys ei ole esteenä tulla Mestaan, kunhan pystyt olemaan vuorovaikutuksessa muiden kanssa. Olet tervetullut Mestaan juuri sellaisena kuin olet!  

Voit tulla kahville, hengähtämään ja kertomaan mielenpäällä olevia asioita. Me kuuntelemme. Me olemme läsnä. Tarjolla on aina suolaista ja makeaa välipalaa, erilaisia teelaatuja sekä kahvia. Joskus juhlistamme arkea vohveleilla ja kaakaolla. Mestassa pääset nauttimaan kodikkaasta tunnelmasta ja luottamuksellisesta ilmapiiristä. Kahvilan aikana on mahdollista saada myös korva-akupunktiota.

 

Mestassa pääset toteuttamaan itseäsi ja tekemään erilaisia askareita - Do It Yourself! Istutetaan yrttejä, tehdään huulirasvaa, maalataan tauluja, valmistetaan pyykkietikkaa... Ideoidaan yhdessä mitä olisi mukavaa tehdä! Mielentaitoryhmässä opimme tunnistamaan käyttäytymismallejamme ja hallitsemaan tuntemuksiamme paremmin. Ryhmässä saa konkreettisia ja yksinkertaisia oppeja siitä, miten mieltä voi rauhoittaa ja miten vaikeista tilanteista voi selvitä. Opimme myös, kuinka hyvinvointia pystyy lisäämään pienilläkin keinoilla. 

​Toukokuussa joogaamme keskiviikkoisin. Kun mielessä on paljon huolia, usein kehostakin löytyy jännityksiä. Kun kehon saa rentoutumaan, mielikin rauhoittuu. Mestan Joogassa keskitytään helppoihin liikkeisiin, venytyksiin ja tietoisen läsnäolon taitoihin. Joogalla voidaan vähentää stressihormoni kortisolin määrää kehossa, sekä tasapainottaa veren serotoniinitasoa, mikä vaikuttaa mielialanvaihteluihin. 

 

Mukaan pääsee tulemalla paikalle. Voit osallistua toimintaan juuri silloin, kun se sinulle parhaiten sopii – emme edellytä sitoutumista. Tervetuloa! 

 

Toimintaan osallistuminen on maksutonta. 

Voit myös soittaa meille

 

Maija 045 201 7051

Helena 045 201 7050

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hyvinvointikahvila on avoinna ti-ke 16-18

Mielentaitoryhmä ti 14-16

Do It Yourself -ryhmä ke 14-16

Josafatinkatu 15, Helsinki

Mesta (2019-2021) on Kipinän ensimmäinen hanke, ja sitä rahoittaa STEA